Minipavlova

Inlägget postades: 2014-04-24 bloglovin 08:57:29
Efterrätter bloglovin Kommentar(er) 0
7 st äggvitor
5 dl strösocker
1 nypa salt
150 g mörk choklad
 
Ugn 150 °
Blanda äggvita, strösocker och salt i en bunke. Sätt bunken i ett vattenbad över kokande vatten. Vispa sedan för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60 grader. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den lite slarvigt så att marängen blir randig. Spritsa ut marängen på bakplåtspapper på en plåt och grädda dem i ugnen i ca 35-40 minuter. De ska vara sega inuti. Vispa grädden fluffig och klicka ut den på marängerna. Garnerna med färska bär.
 

Kommentarer

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback