Tips på smarrig dessert

Inlägget postades: 2014-05-18 bloglovin 22:18:53
Efterrätter bloglovin Kommentar(er) 0

Ikväll gjorde vi en dessert som är väldigt god och enkel i smakerna med friska hallon och crumble mm. Ibland behövs det inte mer än så :)
 
5 portioner
 
Mascarponekräm:
2 dl vispgrädde
250g mascarponeost
½ dl strösocker
2 dl frysta hallon
 
Crumble:
200g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
 
Färska hallon
 
Gör så här:
Skär smöret i tärningar och tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en "smuldeg". Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader varmluft i ca 10-15 minuter. 
Vispa grädden ganska löst så att det blir toppar från vispen. Tillsätt mascarponeost och socker och vispa det tjockt och krämigt. Tina hallonen och mosa dem lite slarvigt och vispa sedan ned dem i smeten. Varva sedan mascarponekräm, crumble och färska hallon. 

Kommentarer

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback