Saffranslax


Igår gjorde vi en fiskrätt med bland annat lax och saffran, mums!
4 portioner
4 st laxfiléer
3 dl creme fraiche
1 ½ dl mjölk
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
250g färska champinjoner
2 msk hackad persilja (går lika bra med fryst som färsk)
2 st salladslökar
1 grönsaksbuljong
1 påse saffran
3 msk sweet chili
salt
cayennepeppar
rapsolja till stekning
Gör så här:
Skär champinjonerna i klyftor och hacka chili, lök och persilja. Bryn champinjonerna i rapsolja tills de fått lite fin färg och tillsätt då chili och lök som får brynas med en stund. Koka upp creme fraiche och mjölk i en kastrull och blanda därefter i persilja, grönsaksbuljong, sweet chili, saffran och salt och cayennepeppar efter smak om så behövs. Vänd till sist i champinjonblandningen i såsen och häll det över laxbitarna i en ugnssäker form. 200 grader i ca 15-20 minuter.
Vi serverade vår lax med stekt vitkål men det funkar även med ris eller potatis! :)
Kommentarer
Trackback