Tips på smarrig dessert

Ikväll gjorde vi en dessert som är väldigt god och enkel i smakerna med friska hallon och crumble mm. Ibland behövs det inte mer än så :)
5 portioner
Mascarponekräm:
2 dl vispgrädde
250g mascarponeost
½ dl strösocker
2 dl frysta hallon
Crumble:
200g smör
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
Färska hallon
Gör så här:
Skär smöret i tärningar och tillsätt övriga ingredienser och nyp ihop till en "smuldeg". Strö ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader varmluft i ca 10-15 minuter.
Vispa grädden ganska löst så att det blir toppar från vispen. Tillsätt mascarponeost och socker och vispa det tjockt och krämigt. Tina hallonen och mosa dem lite slarvigt och vispa sedan ned dem i smeten. Varva sedan mascarponekräm, crumble och färska hallon.
Kommentarer
Trackback